Papers de Versàlia

Què és...

"Papers de Versàlia" és una associació sense ànim de lucre que treballa des de l’any 2001 en diferents iniciatives per promoure la creació poètica i la seva difusió.


Recital poètic de Papers de Versàlia a la Casa Taulé de Sabadell.

Recital poètic de Papers de Versàlia a la Casa Taulé de Sabadell. (Foto: R. M.)

Vam publicar fins al 2010 vint-i-sis plaquettes col·lectives d'aparició trimestral guiades per un motiu temàtic i obertes a la participació d'escriptors i il·lustradors invitats.

Per altra banda, mantenim hores d'ara dues col·leccions obertes: les que vam iniciar l'any 2004 (una col·lecció de llibres de poesia anomenada "Zona blanca") i el 2007 ( "La Galeria", on presentem obra plástica acompanyada de poemes). La col·lecció "Quaderns de Versàlia", presentada la primavera de 2011 amb el primer número dedicat a Rilke, ha durat fins al 2020 i hi hem publicat 10 volums dedicats a grans poetes universals.

Treballem actualment en el projecte dels "Àlbum Versàlia". Va aparèixer el primer número (Dolor/Plaer) a finals de 2021 i enguany és a punt de sortir el segon: Ànima/Cos.

A més, organitzem i participem en lectures, jornades, exposicions i altres actes culturals en diferents espais i poblacions.

Com dèiem en la presentació de la nostra primera plaquette, "allò que ens porta a iniciar l'aventura de Papers de Versàlia no és afirmar-nos com a grup homogeni, perquè cadascú de nosaltres té una poètica ben pròpia (...) pretenem editar una sèrie de plaquettes que es volen tan lluny de l'homogeneïtat estilística com del relativisme mal entès que voldria que tot fos equivalent (...) i esperem enriquir aquesta amalgama amb noves aportacions que, filles del nostre temps, trobin en el rigor el seu punt de confluència".

Els nostres llibres es poden demanar a totes les llibreries, a través de les distribuidores habituals del Servei de Publicacions de la Universitat Autónoma de Barcelona (MIDAC en el cas de Catalunya). Consultar catàleg on line: publicacions.uab.cat

Actualment, l'associació Papers de Versàlia té la seva seu a:

L'Estruch
(Fàbrica de creació de les arts en viu).
Carrer Sant Isidre, 140.
08208 Sabadell (Barcelona)Pots fer-te Amic-Col·laborador de Papers de Versàlia amb una aportació anual de 35 euros. A més d'ajudar-nos a continuar fent possible el nostre projecte cultural, rebràs per correu postal les novetats editorials que anem traient. Si hi estàs interessat contacta amb nosaltres.